Genel Bilgiler

Amacımız

 

Bölümümüzün amacı nitelikli, özverili, idealist Türkçe öğretmenleri yetiştirmektir. Yetiştirdiğimiz Türkçe öğretmenleri hayatları boyunca Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda hareket edeceklerdir. Bölümümüzün en temel amaçlarından biri ana dili eğitimi ve öğretmenlik sanatı konusunda iyi yetişmiş Türkçe öğretmenleri yetiştirmektir. İyi yetişmiş Türkçe öğretmenlerimiz sınıflarında öğrencilerinin ana dillerini en güzel şekilde öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlayacaklardır. Bölümümüzün amaçlarından biri de öğrencilerimizin öğretmen atama sınavında başarı göstererek öğretmenlik mesleğine hayatlarından vakit kaybetmeden atanmalarıdır.

Bölümümüzde öğretim üyelerimiz, öğretmenliğin bilimsel ilkelerinden olan aşağıdaki unsurları benimsemişlerdir ve bu unsurlarda öğrencilerine örnek olup onlara da bu unsurları kazandırmayı amaçlamaktadırlar: • Türkçeyi doğru, güzel ve ‘ana dil’ kurallarına uygun olarak kullanmak ve bu hususta duyarlı davranmak; • Öğretmenliği sürekli geliştirilmesi gereken bir meslek olarak benimsemek, hayat boyu öğrenme ilkesini benimsemek; • Derslerde tek yanlı iletişim yerine öğrenci merkezli bir öğretimi benimsemek; • Öğrencilerin bireysel ya da ekip olarak bilimsel araştırmalar yapıp projeler geliştirmelerini sağlamak; • Öğrencilerin bilgilerini hayatla ilişkilendirmeyi sağlamak.

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Profili

 

Türk dili ve edebiyatı başta olmak üzere bütünü ile Türk kültür ve sanatını geliştirmek, bu alandaki çağdaş bilgilerin edinilmesine zemin hazırlamak, yaratılacak değerlerin evrensel boyutlarda bilimsel temelinin oluşması için çaba harcamak, Atatürk ilkelerinin ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin kazanılıp benimsenmesi için ortam oluşturmak, bütün bu faaliyetleri yurt ve ulus sevgisi temeline dayandırmak ve aynı nitelikleri taşıyan bireylerin yetişmesi için çaba harcamak.

Güncelleme : 28.02.2017 17:33:24